Trenutno pregledavate Božićne kobasice

    Božićne kobasice

    image_pdfimage_print
    Ankarsrum je svestran uređaj. S njegovom mašinom za meso, jednostavno možeš izraditi domaće ćufte i kobasice – od nule do savršenstva. 🎄Ovih blagdana, dodaj dašak posebnosti svom božićnom stolu ovim domaćim božićnim kobasicama! Imamo recept ❤️
    Sastojci:
    1 kg mljevene svinjetine
    0,5 kg mljevene govedine
    30 g brašna od krumpira
    1 žličica soli
    700 ml hladne vode
    0,5 žličice mljevenog bijelog papra
    0,5 žličice mljevenog đumbira
    2 žličice mljevenog pimenta ili mješavine začina s pimentom
    0,5 žličice mljevenih klinčića
    Priprema:
    1. Isperi crijeva za kobasice i ostavi ih u hladnoj vodi oko 1 sat.
    2. Sastavi Ankarsrum s mašinom za meso.
    3. Samelji svinjetinu s diskom promjera rupica 4,5 mm.
    4. Istim diskom samelji i govedinu.
    5. Sastavi Ankarsrum s posudom, valjkom i lopaticom za tijesto.
    6. U posudi s valjkom pomiješaj svinjetinu, govedinu i začine zajedno s vodom.
    8. Sastavi Ankarsrum s mašinom za meso i nastavkom za punjenje kobasica te upali uređaj na niskoj/srednjoj brzini.
    9. Zaveži špagom početak kobasice.
    10. Svakako zaveži dva čvora između svake kobasice kako bi ti bilo lakše kasnije ih razdvojiti.
    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica