Ankarsrum je svestran uređaj. S njegovom mašinom za meso, jednostavno možeš izraditi domaće ćufte i kobasice – od nule do savršenstva. 🎄Ovih blagdana, dodaj dašak posebnosti svom božićnom stolu ovim domaćim božićnim kobasicama! Imamo recept ❤️
Sastojci:
1 kg mljevene svinjetine
0,5 kg mljevene govedine
30 g brašna od krumpira
1 žličica soli
700 ml hladne vode
0,5 žličice mljevenog bijelog papra
0,5 žličice mljevenog đumbira
2 žličice mljevenog pimenta ili mješavine začina s pimentom
0,5 žličice mljevenih klinčića
Priprema:
1. Isperi crijeva za kobasice i ostavi ih u hladnoj vodi oko 1 sat.
2. Sastavi Ankarsrum s mašinom za meso.
3. Samelji svinjetinu s diskom promjera rupica 4,5 mm.
4. Istim diskom samelji i govedinu.
5. Sastavi Ankarsrum s posudom, valjkom i lopaticom za tijesto.
6. U posudi s valjkom pomiješaj svinjetinu, govedinu i začine zajedno s vodom.
8. Sastavi Ankarsrum s mašinom za meso i nastavkom za punjenje kobasica te upali uređaj na niskoj/srednjoj brzini.
9. Zaveži špagom početak kobasice.
10. Svakako zaveži dva čvora između svake kobasice kako bi ti bilo lakše kasnije ih razdvojiti.



