Trenutno pregledavate Bezglutenski kruh s pistacijom

Bezglutenski kruh s pistacijom

image_pdfimage_print
Bezglutenski kruh s pistacijom koji možete jesti svaki dan, sigurni smo da vam neće dosaditi. Za dodatnu hrskavost pospite s pistacijom koru prije pečenja.
 
Sastojci:
  • 300 g (3 šalice) bademovog brašna
  • 100 g (½ šalice) bezglutenskog brašna
  • (1 žlica) praška za pecivo
  • (2 žličice) sode bikarbone
  • (2 ) limete, samo korica
  • 100 g (½ šalice) pistacija, tostiranih, oljuštenih
  • ½ žličice himalajske morske soli, po želji
  • Žlica (¼ šalice) lanenog brašna, pomiješana s ½ šalice vode ili 4 velika jaja
  • 120 ml (½ šalice) umaka od jabuka
  • 320 ml (1⅓ šalice) sirupa od datulja
  • 300 g (1 srednja) tikvica, narezana na četvrtine
Upute:
1. Zagrijte pećnicu na 180°c. Dva kalupa za kruh veličine (23 x 13 cm) obložite papirom za pečenje i dobro poprskajte sprejom za kuhanje koji se ne lijepi.
2. Pomiješajte oba brašna, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, koricu limete, pistacije i sol u zdjelu. Ostavite sa strane, zatim stavite jaja ili lanena jaja, umak od jabuka i sirup od datulja u posudu Vitamixa i dobro zatvorite poklopac.
3. Uključite blender na najnižu brzinu, a zatim brzo povećajte na varijablu 5. Miksajte 10 sekundi ili dok se sastojci ne sjedine.
Spustite stroj na najmanju brzinu. Uklonite čep poklopca i bacite četvrtine tikvica kroz otvor čepa poklopca, miksajući 15 sekundi ili dok se ravnomjerno ne nasjeckaju. (Ne miješati u tekućinu)
4. Ulijte izmiješanu smjesu u zdjelu sa suhim sastojcima i dobro promiješajte da se sjedini. Ulijte tijesto u kalupe za kruh i stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20-25 minuta.
5. Izvadite kalupe za štruce iz pećnice i prekrijte folijom. Vratite u pećnicu i pecite dodatnih 15-20 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Ostavite da se ohladi prije posluživanja. Po želji ukrasite dodatnim mljevenim pistacijama.
Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica