Trenutno pregledavate Ballerina kolačići idealni za Božić

Ballerina kolačići idealni za Božić

image_pdfimage_print
Ballerina kolačići vanilla i čokoladni kolačići s neodoljivim punjenjem 
 
Sastojci:
▪ 300 grama pšeničnog brašna
▪ 90 grama šećera
▪ 200 grama maslaca (sobne temperature)
▪ 1 jaje
▪ 1,5 žlica vode
▪ 3 žlice kakaa
 
Nadjev : 
▪ 100 grama mliječne čokolade
▪ 40 grama prženih i oguljenih lješnjaka
▪ 2 žlice šećera u prahu
▪ 1 žlica neutralnog ulja (repičino, suncokretovo ili jestivo ulje)
▪ 1 žličica vanilin šećera
▪ 1 žlica kakaa
 
Upute:
1. Sastavite Ankarsrum sa zdjelom, valjkom za tijesto i nožem za tijesto.
2. Pomiješajte sve sastojke osim jaja u mrvičasto tijesto. Dodajte jaje i zajedno izradite glatko tijesto.
3. Tijesto podijelite na pola. Zamotajte jednu polovicu i stavite u hladnjak. Drugu polovicu umijesite s kakaom, pa i ovu polovicu zamotajte i stavite u hladnjak. Tijesta moraju odležati u hladnjaku najmanje 1 sat.
4. Razvaljajte tijesta i izbušite kolačiće. Kod pogačica od vanilin tijesta potrebno je izbušiti manji krug u sredini pogačice.
5. Kolačiće stavite na lim obložen papirom za pečenje i ostavite 30 minuta u hladnjaku.
6. Stavite peći na 175 C (gornji i donji grijač).
7. Pecite kolačiće u sredini pećnice 10-15 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju. Ostavite da se potpuno ohlade prije nego što ih punite.
8. Mliječnu čokoladu nasjeckajte i lagano otopite na vodenoj kupelji.
9. Sastavite pomoćnik sa sjeckalicom i ribežom.
10. Lješnjake sameljite u fino brašno i pomiješajte sa otopljenom čokoladom i ostalim sastojcima za fil. Ostavite na sobnoj temperaturi dok se malo ne zgusne prije nego njime punite kolače.
11. Punjene kolačiće ostaviti u hladnjaku dok se nadjev potpuno ne stegne prije nego ih spremiti u staklenku u hladnjak.
Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica