Trenutno pregledavate Ballerina kolačići idealni za Božić

    Ballerina kolačići idealni za Božić

    image_pdfimage_print
    Ballerina kolačići vanilla i čokoladni kolačići s neodoljivim punjenjem 
     
    Sastojci:
    ▪ 300 grama pšeničnog brašna
    ▪ 90 grama šećera
    ▪ 200 grama maslaca (sobne temperature)
    ▪ 1 jaje
    ▪ 1,5 žlica vode
    ▪ 3 žlice kakaa
     
    Nadjev : 
    ▪ 100 grama mliječne čokolade
    ▪ 40 grama prženih i oguljenih lješnjaka
    ▪ 2 žlice šećera u prahu
    ▪ 1 žlica neutralnog ulja (repičino, suncokretovo ili jestivo ulje)
    ▪ 1 žličica vanilin šećera
    ▪ 1 žlica kakaa
     
    Upute:
    1. Sastavite Ankarsrum sa zdjelom, valjkom za tijesto i nožem za tijesto.
    2. Pomiješajte sve sastojke osim jaja u mrvičasto tijesto. Dodajte jaje i zajedno izradite glatko tijesto.
    3. Tijesto podijelite na pola. Zamotajte jednu polovicu i stavite u hladnjak. Drugu polovicu umijesite s kakaom, pa i ovu polovicu zamotajte i stavite u hladnjak. Tijesta moraju odležati u hladnjaku najmanje 1 sat.
    4. Razvaljajte tijesta i izbušite kolačiće. Kod pogačica od vanilin tijesta potrebno je izbušiti manji krug u sredini pogačice.
    5. Kolačiće stavite na lim obložen papirom za pečenje i ostavite 30 minuta u hladnjaku.
    6. Stavite peći na 175 C (gornji i donji grijač).
    7. Pecite kolačiće u sredini pećnice 10-15 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju. Ostavite da se potpuno ohlade prije nego što ih punite.
    8. Mliječnu čokoladu nasjeckajte i lagano otopite na vodenoj kupelji.
    9. Sastavite pomoćnik sa sjeckalicom i ribežom.
    10. Lješnjake sameljite u fino brašno i pomiješajte sa otopljenom čokoladom i ostalim sastojcima za fil. Ostavite na sobnoj temperaturi dok se malo ne zgusne prije nego njime punite kolače.
    11. Punjene kolačiće ostaviti u hladnjaku dok se nadjev potpuno ne stegne prije nego ih spremiti u staklenku u hladnjak.
    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica