Facebook Pixel code
You are currently viewing Veseli ručak ili Quiche s kozjim sirom, špinatom i artičokom

Veseli ručak ili Quiche s kozjim sirom, špinatom i artičokom

Quiche je jelo koje ne pravim tako često. Vjerojatno me odbije pomisao na izradu tijesta pa nadjeva pa pečenje svega skupa… Zato sam danas odlučila okušati se u ovom receptu i pomaknuti svoju granicu tolerancije na brojnost postupaka kod izrade nekog jela. Prvo me razveselila jednostavnost izrade tijesta i izostanak predpečenja. Nakon toga sam jednostavno napravila punjenje i preljev i sve se jednostavno peklo u pećnici dok nisam dobila savršen obrok za koji su svi kušači rekli da je fantastičan. Ima nešto u kombinaciji senfa i muškatnog oraščića, čini se. 😉

QUICHE od ŠPINATA, ARTIČOKE i KOZJEG SIRA

Za tijesto:
340 g višenamjenskog brašna
1 žličica soli
1 žličica praška za pecivo
2 žlice šećera
226 g maslaca narezano na 6-8 komada i smrznuto u zip vrećici
113 ml ledene vode

Za punjenje:
1 žlica maslaca
1 poriluk
1 šalica smrznute artičoke, odmrznute i ocijeđene
1,5 šalica svježeg špinata
1/2 žličica soli
6 jaja
1,25 šalica bademovog mlijeka, bez šećera.
1/2 čajne žličice senfa
1/4 žličice muškatnog oraščića
56 g kozjeg sira

  1. U brašno stavite sol, prašak za pecivo i šećer. Sve promiješajte. Dodajte zatim kockice maslaca te ga rukama usitnite trljajući ga zajedno s brašnom kroz prste. Zatim dodajte vodu i kratko zamijesite dok se sve ne poveže u kompaktno tijesto.
  2. Tijesto stavite u kalup promjera 22 cm i držite ga u hladnjaku da ostane rashlađeno.
  3. Zagrijte pećnicu na 190ºC. 
  4. Otopite maslac u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte poriluk i kuhajte dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte artičoke u tavu i kuhajte još 2 minute. Umiješajte špinat, začinite solju i maknite s vatre, ali stalno miješajte da špinat povene i pomiješa se s ostalim povrćem. Stavite sa strane da se ohladi. 
  5. Zamutite jaja i bademovo mlijeko sa senfom i muškatnim oraščićem. Izvadite tijesto iz hladnjaka i napunite kalup kuhanim povrćem. Pola količine kozjeg sira rasporedite po povrću. Izlijte mješavinu s jajima preko povrća i pospite s ostatkom kozjeg sira. 
  6. Pecite 45-55 minuta ili dok jaja ne postanu meka, a ne sluzava. Uklonite iz pećnice i ostavite da miruje 10 minuta. Poslužite toplo ili sobne temperature.

Evo, moj quiche je bio odličan, a nadam se da će i vama dobro ispasti. 😉

Ova objava ima jedan komentar

Odgovori

×

Košarica

Vrijeme je da omiljeno ljetno voće, povrće i začinsko bilje osušite i u njima uživate tijekom cijele godine... 🍅🥕🥬🍉🥭

Ne propustite posljednju tajnu akciju #ljetouenziti jer ljeto je pri kraju, a Wartmann dehidratori nisu bili nikada povoljniji!

Produžite ljeto u svome domu i spremno dočekajte jesen i jesenske plodove. Sušene rajčice omiljene u toliko jela, ukusan, zdrav i hrskav 🍏 čips od jabuka, stotinu vrsta krekera i bezglutenskih palačinki, tortilja, slastica... uz #Wartmann dehidratore nije bilo nikada lakše i povoljnije dobiti. 🥞🍪🥙

👉🏼 Pretplatite se na NEWSLETTER 💌 i primit ćete e-mail sa svim detaljima akcije koja je dostupna samo newsletter pretplatnicima.

Akcija traje do nedjelje 26.9.2021. do 23:59h ili do isteka zaliha - u poslovnici na Zagrebačkom velesajmu u Paviljonu 12 i na web shop-u. ⏳