Trenutno pregledavate Ravioli punjeni kruškama

    Ravioli punjeni kruškama

    image_pdfimage_print
    Nesvakidašnja kombinacija: ravioli punjeni kruškama. Kada kažemo ravioli pomislimo na mekanu tjesteninu punjenu ricottom i špinatom, ali ova kombinacija obara s nogu. Potrebno im je 5 minuta za kuhanje u kupućoj vodi da bi postali al dente. 
    Sastojci za tjesteninu:
    • 250 g mekog pšeničnog brašna
    • 2 jaja
    • 1 žlica maslinovog ulja
    Sastojci za nadjev:
    • 200 g ovčje ricotte
    • 1 kruška
    • 50 g ribanog parmezana
    • 30 g maslaca
    • muškatni oraščić
    • sol
    • papar
     
    Upute:
    1. Umiješajte sastojke u SliceSy s oštricom S. Oblikujte kompaktno tijesto i ostavite da odstoji pokriveno 30 minuta.
    2. U međuvremenu procesorom nasjeckajte kruške čim ih oljuštite i izvadite sjemenke.
    3. Narezane kruške zažutite na tavi na malo maslaca, začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
    4. Ohlađene kruške stavite u zdjelu, dodajte ih ricotti i parmezanu te promiješajte.
    5. Tijesto tanko razvaljajte i stavljajte male hrpice nadjeva. Preklopiti tijesto preko nadjeva, kotačićem zarezati raviole i stisnuti kutove. Raviole skuhajte u slanoj vodi i prelijte maslacem, kaduljom i aromatičnim biljem.
    Recept preuzet s bamix.com 

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica