Nesvakidašnja kombinacija: ravioli punjeni kruškama. Kada kažemo ravioli pomislimo na mekanu tjesteninu punjenu ricottom i špinatom, ali ova kombinacija obara s nogu. Potrebno im je 5 minuta za kuhanje u kupućoj vodi da bi postali al dente.
Sastojci za tjesteninu:
- 250 g mekog pšeničnog brašna
- 2 jaja
- 1 žlica maslinovog ulja
Sastojci za nadjev:
- 200 g ovčje ricotte
- 1 kruška
- 50 g ribanog parmezana
- 30 g maslaca
- muškatni oraščić
- sol
- papar
Upute:
1. Umiješajte sastojke u SliceSy s oštricom S. Oblikujte kompaktno tijesto i ostavite da odstoji pokriveno 30 minuta.
2. U međuvremenu procesorom nasjeckajte kruške čim ih oljuštite i izvadite sjemenke.
3. Narezane kruške zažutite na tavi na malo maslaca, začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
4. Ohlađene kruške stavite u zdjelu, dodajte ih ricotti i parmezanu te promiješajte.
5. Tijesto tanko razvaljajte i stavljajte male hrpice nadjeva. Preklopiti tijesto preko nadjeva, kotačićem zarezati raviole i stisnuti kutove. Raviole skuhajte u slanoj vodi i prelijte maslacem, kaduljom i aromatičnim biljem.
Recept preuzet s bamix.com