Trenutno pregledavate Ravioli punjeni kruškama

Ravioli punjeni kruškama

image_pdfimage_print
Nesvakidašnja kombinacija: ravioli punjeni kruškama. Kada kažemo ravioli pomislimo na mekanu tjesteninu punjenu ricottom i špinatom, ali ova kombinacija obara s nogu. Potrebno im je 5 minuta za kuhanje u kupućoj vodi da bi postali al dente. 
Sastojci za tjesteninu:
  • 250 g mekog pšeničnog brašna
  • 2 jaja
  • 1 žlica maslinovog ulja
Sastojci za nadjev:
  • 200 g ovčje ricotte
  • 1 kruška
  • 50 g ribanog parmezana
  • 30 g maslaca
  • muškatni oraščić
  • sol
  • papar
 
Upute:
1. Umiješajte sastojke u SliceSy s oštricom S. Oblikujte kompaktno tijesto i ostavite da odstoji pokriveno 30 minuta.
2. U međuvremenu procesorom nasjeckajte kruške čim ih oljuštite i izvadite sjemenke.
3. Narezane kruške zažutite na tavi na malo maslaca, začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
4. Ohlađene kruške stavite u zdjelu, dodajte ih ricotti i parmezanu te promiješajte.
5. Tijesto tanko razvaljajte i stavljajte male hrpice nadjeva. Preklopiti tijesto preko nadjeva, kotačićem zarezati raviole i stisnuti kutove. Raviole skuhajte u slanoj vodi i prelijte maslacem, kaduljom i aromatičnim biljem.
Recept preuzet s bamix.com 

Naša preporuka uređaja:

×
×

Košarica