Trenutno pregledavate 321_mijesi: Ankarsum je bio ljubav na prvi pogled

321_mijesi: Ankarsum je bio ljubav na prvi pogled

image_pdfimage_print
S Ankarsrumom bila je to ljubav na prvi pogled.  Prvi put kad sam ga ugledala znala sam da je to taj mikser. Pa da se predstavim ja sam Dragana poznatija sa IG profilom @321_mijesi  4 godine radim kruh, peciva i druge razne proizvode sa kiselim tijestom. Da si nisam kupila prije mikser u koji sam uložila malo više novaca, kupila bi njega isti taj dan kada sam vidjela video o njemu.  Taj jedan kratki video o njemu me je kupio.
Moj zadnji mikser od ne znam koliko miksera koje sam uništila je bio na popravku i molila sam Boga da prođe 45 dana da mi vrate novac i tako je došao moj Ankarsrum. Tolika sreća da vam ne mogu opisati. Sada moj prijatelj, ta velika zdjela, valjak i strugač za tjesto, očarali su me!!!
Ankarsrum je totalno drugačiji od drugih miksera kod njega se okreće zdjela i on kada radi ne miče se sa mjesta kao moji mikseri koje sam do sada imala.
On ima zdjelu od 7 l koja ima poklopac, valjak za gnječenje tijesta meni najdraži, zatim strugalica i kuka koju manje koristim jer je pogodna za tijesto većih količina.
Šta mi se još sviđa? Ima timer koji namjestim koliko želim da mi miksa i ne moram se plašiti da ću zaboraviti na njega i da će mi se tijesto premjestiti.
Uz zdjelu za tijesto dolazi i velika zdjela za kreme i prhka tijesta koja isto umuti jako brzo. Šta god da mutite u njegovoj zdjeli drugačije je od drugih zdjela za miksanje. Od mene imate sve preporuke za ovaj mikser. Ako želite mikser za tijesto kupite si ovu strojčinu za koju pišu da se nasljeđuje i kojoj nema smrti.  A za vas koji imate neke sumnje malo prošetajte na moj profil da se uvjerite šta je sve moj prijatelj zamijesio i šta sve može.
A sada jedan recept za kiflice
KIFLICE
Sastojci:
  • 220 g vode
  • 220 g mlijeka
  • 220 g ulja
  • 150 g kiselo tijesto
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica soli
  • 800 g brašna
Upute:
1. U Ankarsrum sa zdjelom od nehrđajućeg čelika s nožem za tijesto i valjkom za tijesto dodajem sve navedene sastojke u zdjelu i pokrenem mikser na najlaganijoj brzini i pomjeram rukom valjak da se sve skupa sjedini.
2. Mijestite desetak minuta.
3. Kada se sve lijepo sjedinilo pojačavam brzinu na 3 ili 4 (neku srednju), uključim timer na 8 min i zakačim ruku miksera na 2 do 4 cm od ruba zdjele.
4. Po završetku premijesim tijesto u kuglu pokrijem poklopcem i ostavim da se diže dok se ne udupla.
5. Uduplano tijesto podijelim na 4 jednaka dijela, oblikujem u lopte i pustim da se pola sata odmara.
 Zatim ih izvaljam u obliku kruga i režem na trokutiće.
 Trokutiće oblikujem u kiflice i redam u pleh obložen sa papirom za pečenje.
 Pleh stavim u vrečicu i opet ide na dizanje dok se kiflice ne uduplaju.
Uduplane kiflice premažem razmućenim jajetom i pospem ih sa sjemenkama i sa soli, a zatim ih stavim na pečenje u prethodno zagrijanu pećnicu sa parom prvih 10 min na
180 °C, a zatim još na 10 min na 250°C bez pare.
(ili do željene boje, prilagodite se svojoj pećnici).
Dragana Dujic,
zaljubljenica u kiselo tijesto 
Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica