Uskrsni kruh s grožđicama jedna je od najboljih stvari s kojima možete započeti dan, a postoji toliko mnogo različitih vrsta kruha za napraviti. Evo jednog od naših omiljenih recepata ovog Uskrsa.
Sastojci:
- 50 g kvasca
- 550 ml mlijeka
- 1 žlica meda
- 2 žličice soli
- 250 g grožđica
- 660-720 g brašna
Upute:
- Sastavite Ankarsrum sa zdjelom, valjkom za tijesto i nožem za tijesto.
- U zdjelu izmrvite kvasac zajedno s mlijekom koje ste zagrijali na 37℃. Počnite s malo mlijeka pa ulijte ostatak
- Zatim dodajte med, sol i grožđice. Na kraju dodajte malo po malo brašna. Ostavite Ankarsrum da mijesi dok se tijesto ne opusti s rubova, oko 10-12 minuta
- Zatim poklopite zdjelu i stavite tijesto da se diže oko 1 sat.
- Tijesto podijeliti na tri dijela i oblikovati kruh po želji. Ostavite da se diže još sat vremena ispod poklopca.
- Zagrijte pećnicu na 220 ℃. Uključite funkciju pare na pećnici, inače zajedno s kruhom stavite posudu s vodom da dobijete efekt pare. Pecite cca. 30 min.