Trenutno pregledavate Uskrsni kruh s grožđicama

Uskrsni kruh s grožđicama

image_pdfimage_print
Uskrsni kruh s grožđicama jedna je od najboljih stvari s kojima možete započeti dan, a postoji toliko mnogo različitih vrsta kruha za napraviti. Evo jednog od naših omiljenih recepata ovog Uskrsa. 
 
Sastojci:
  • 50 g kvasca
  • 550 ml mlijeka
  • 1 žlica meda
  • 2 žličice soli
  • 250 g grožđica
  • 660-720 g brašna
 
Upute:
  1. Sastavite Ankarsrum sa zdjelom, valjkom za tijesto i nožem za tijesto.
  2. U zdjelu izmrvite kvasac zajedno s mlijekom koje ste zagrijali na 37℃. Počnite s malo mlijeka pa ulijte ostatak
  3. Zatim dodajte med, sol i grožđice. Na kraju dodajte malo po malo brašna. Ostavite Ankarsrum da mijesi dok se tijesto ne opusti s rubova, oko 10-12 minuta
  4. Zatim poklopite zdjelu i stavite tijesto da se diže oko 1 sat.
  5. Tijesto podijeliti na tri dijela i oblikovati kruh po želji. Ostavite da se diže još sat vremena ispod poklopca.
  6. Zagrijte pećnicu na 220 ℃. Uključite funkciju pare na pećnici, inače zajedno s kruhom stavite posudu s vodom da dobijete efekt pare. Pecite cca. 30 min.
 
 
Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica