Trenutno pregledavate Uskrsni kruh s grožđicama

    Uskrsni kruh s grožđicama

    image_pdfimage_print
    Uskrsni kruh s grožđicama jedna je od najboljih stvari s kojima možete započeti dan, a postoji toliko mnogo različitih vrsta kruha za napraviti. Evo jednog od naših omiljenih recepata ovog Uskrsa. 
     
    Sastojci:
    • 50 g kvasca
    • 550 ml mlijeka
    • 1 žlica meda
    • 2 žličice soli
    • 250 g grožđica
    • 660-720 g brašna
     
    Upute:
    1. Sastavite Ankarsrum sa zdjelom, valjkom za tijesto i nožem za tijesto.
    2. U zdjelu izmrvite kvasac zajedno s mlijekom koje ste zagrijali na 37℃. Počnite s malo mlijeka pa ulijte ostatak
    3. Zatim dodajte med, sol i grožđice. Na kraju dodajte malo po malo brašna. Ostavite Ankarsrum da mijesi dok se tijesto ne opusti s rubova, oko 10-12 minuta
    4. Zatim poklopite zdjelu i stavite tijesto da se diže oko 1 sat.
    5. Tijesto podijeliti na tri dijela i oblikovati kruh po želji. Ostavite da se diže još sat vremena ispod poklopca.
    6. Zagrijte pećnicu na 220 ℃. Uključite funkciju pare na pećnici, inače zajedno s kruhom stavite posudu s vodom da dobijete efekt pare. Pecite cca. 30 min.
     
     
    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica