Trenutno pregledavate Njoke od bundeve

Njoke od bundeve

image_pdfimage_print

Jesen je pravo vrijeme da probate ove njoke od bundeva. Osvojit će vas svojom predivnom bojom, slatkim okusom i jednostavnom izradom. Njoke uvijek možete poslužiti uz svoj omiljeni umak ili kao mi u ovom receptu zapeći ih s kaduljom i maslacem i naribati sira.

Sastojci:

  • 500 g bundeve
  • 1 žumanjak
  • 70 g planinskog sira
  • 150 g krupice od durum pšenice
  • muškatni oraščić
  • sol i papar
  • 1 list kadulje
Upute:
  1. Bundevu ogulite, narežite na manje komade i pecite u pećnici na 180°C 30 minuta dok ne omekša. Višenamjenskom oštricom izmiksajte u pire i čim se ohladi dodajte žumanjak, naribani planinski sir, krupicu od durum pšenice, začine i izradite u SliceSy®.
  2. Ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim od tijesta oblikujte dugačke valjke. Narežite ih na komade iste veličine i oblikujte njoke. Skuhajte ih u slanoj vodi.
  3. Zagrijte tavu s maslacem i kaduljom, dodajte kuhane njoke i pirjajte ih. Poslužite s još naribanog planinskog sira.

Recept preuzet s bamix.com 

Naša preporuka uređaja:

×
×

Košarica