Jesen je pravo vrijeme da probate ove njoke od bundeva. Osvojit će vas svojom predivnom bojom, slatkim okusom i jednostavnom izradom. Njoke uvijek možete poslužiti uz svoj omiljeni umak ili kao mi u ovom receptu zapeći ih s kaduljom i maslacem i naribati sira.
Sastojci:
- 500 g bundeve
- 1 žumanjak
- 70 g planinskog sira
- 150 g krupice od durum pšenice
- muškatni oraščić
- sol i papar
- 1 list kadulje
Upute:
- Bundevu ogulite, narežite na manje komade i pecite u pećnici na 180°C 30 minuta dok ne omekša. Višenamjenskom oštricom izmiksajte u pire i čim se ohladi dodajte žumanjak, naribani planinski sir, krupicu od durum pšenice, začine i izradite u SliceSy®.
- Ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim od tijesta oblikujte dugačke valjke. Narežite ih na komade iste veličine i oblikujte njoke. Skuhajte ih u slanoj vodi.
- Zagrijte tavu s maslacem i kaduljom, dodajte kuhane njoke i pirjajte ih. Poslužite s još naribanog planinskog sira.
Recept preuzet s bamix.com
Naša preporuka uređaja:
-
- Akcija!
- Outlet
Bamix procesor
- 39,37 €
- Dodaj u košaricu