Koliko god električni uređaji za izradu tijesta bili izvrsni, oni često nisu niti izrađeni niti opremljeni za izradu velikih serija, niti imaju dovoljan kapacitet posude za veće količine tijesta. Rijetko koji uređaj pak ima i opciju znatnog proširenja mogućnosti. Zapravo, najčešće dostupni uređaji na našem tržištu često vas ograničavaju u mogućnostima.

S uređajem kao što je Ankarsrum Assistent Original dobivate snažan samostojeći kuhinjski robot koji je napravljen da traje, s mnogo opcija za razne dodatke. S modernim izgledom retro dizajna za razliku od bilo kojeg postojećeg uređaja na tržištu, imate potencijal učiniti bilo kojeg susjeda, prijatelja ili člana obitelji potpuno ljubomornim.

Što je u paketu?

Kupnjom Ankarsrum Assistent Originala dobit ćete sljedeće stavke u osnovnom paketu: kuhinjski robot serije AKM 6230, odvojivi kabel za napajanje, posudu od nehrđajućeg čelika kapaciteta 7 litara, valjak za tijesto, nož za tijesto, kuku za tijesto, lopaticu te višefunkcijsko pokrivalo zdjele za fermentaciju. Također, tu su i plastična zdjela za miksanje kapaciteta 3,5 litre, dvije višežičane metlice te dvije jednožičane metlice.

Puno dodataka uključenih u osnovni paket.

Brzi pregled

Ovaj Ankarsrum uređaj radi s motorom snage 1500 watta smještenim na dnu jedinice, a ne iznad. S ovim specifičnim dizajnom dobivena je visoka učinkovitost jer se posude i nastavci montiraju direktno na glavu motora, što znači veću dugotrajnost i tiši rad. Uređaj samostalno regulira svoju brzinu ovisno o opterećenju. Njegov jedinstveni prijenosnik čini ga snažnim i tihim.

Dimenzije ovog uređaja su 36 cm dubine i 48 cm širine, a visina je 36 cm.

S posudom od nehrđajućeg čelika pričvršćenom na bazu, teži 8,6 kg što znači da ga je lakše podići i premještati od drugih uređaja dostupnih na tržištu.

Baza motora dolazi u raznim bojama.

Uređaj se može koristiti u dva različita položaja, ovisno o tome koji dodatak odaberete: u uspravnom položaju ili na boku.

Ankarsrum Assistent Original okrenut na bočnu stranu uz nastavke koji se kupuju zasebno pretvara se u moćan višenamjenski uređaj.

Crtica iz povijesti

Prvi Assistent Original lansirala je 1940. godine švedska tvrtka Electrolux. Godine 1969. proizvodnja Assistent Originala preseljena je u Ankarsrum, mjesto u Švedskoj, gdje je od tada rebrendiran pod imenom Ankarsrum. Tijekom godina ovaj je uređaj prošao kroz višestruka poboljšanja, uključujući proširenje dodataka i boja.

Baza motora

Motor je ugrađen na dnu jedinice, umjesto iznad nje, ostavljajući vam slobodan prostor za dodavanje sastojaka u posudu. Fantastično!
Za one koji rade veće količine tijesta, možete zamisliti koliko je lakše ubacivati ​​šalicu za šalicom brašna bez potrebe za pauzom, uklanjati nastavke s glave i zatim sipati sastojke.
Velike i debele gumene noge na četiri ugla dna postolja drže uređaj čvrsto na mjestu tijekom rada.

Baza ima dva velika gumba sprijeda. Lijevi gumb ima položaje za uključivanje/isključivanje, kao i mjerač vremena koji možete postaviti od 1 do 12 minuta. Mikser će automatski prestati raditi kada mjerač vremena završi ili ga možete držati postavljenim na položaj “Uključeno” za kontinuirani rad.

Desni gumb ima samoregulirajuću kontrolu brzine, od najmanje 45 okretaja do maksimalno 130 okretaja u minuti. Možete regulirati brzinu dok uređaj radi.

Ruka baze motora

Na bazu motora pričvršćena je pomična ruka od nehrđajućeg čelika koja povezuje neke od dodataka s uređajem, poput kuke za tijesto i valjka za tijesto.
Neposredno pored ruke nalaze se dvije nepomične rupe. Veći otvor povezuje kuku za tijesto, a manji otvor spaja strugač za tijesto.

Posude

Dvije posude u osnovnom paketu savršen su par. One su dinamičan duo koji udvostručuje svestranost vrsta hrane koju možete pripremiti.

Nakon što odaberete koju ćete koristiti, pričvrstite posudu na zupčanik u sredini baze. Zatim odlučujete koji ćete dodatak koristiti.

Glavna posuda za izradu tijesta i gumirano pokrivalo koje služi kao zaštita kod spremanja posude i kao poklopac za fermentaciju tijesta.


Posuda od nehrđajućeg čelika
bit će odabir za sva vaša deblja, teža i veća tijesta i smjese.
Kapacitet posude dopušta maksimalno 7 litara volumena, a može izdržati maksimalnu težinu od 5 kilograma.
Budući da je sama posuda izravno povezana sa zupčanikom, ona se u cijelosti rotira.
Prema Ankarsrumu, to omogućuje optimalan omjer prijenosa između motora i zdjele, što znači da nudi više snage i izdržljivosti.

Upotrijebite ovu zdjelu za miješanje tijesta za kruh, tvrdog tijesta za kolače, tijesta za kolače, torte od sira, glazure od kreme od maslaca i zapečene paštete, izradu pirea od krumpira i kremu od maslaca.

Posudu od nehrđajućeg čelika možete koristiti i za mućenje većih količina gustog vrhnja ili bjelanjaka. Ankarsrum preporučuje da ohladite zdjelu prije mućenja kako biste povećali učinkovitost mućenja, što je vrlo pametan trik za održavanje ovakvih sastojaka hladnim dok se miješaju.

Konstrukcija baze motora omogućuje vam potpuno otvoren pristup posudi dok miješate. Možete čisto i brzo dodati sastojke, a možete jasno i lako vidjeti i osjetiti tijesto.

Sve dok je brzina na najnižoj postavci dok ubacujete dodatne sastojke, nećete imati problema s prskanjem tekućine niti pak s brašnom koje posvuda stvara nered.

Minimalno čišćenje – kakvo olakšanje!

Prozirna plastična posuda za mućenje izrađena je od plastičnog materijala bez BPA/BPS-a i kapaciteta je maksimalno 3,5 litre.

Kvalitetna plastična posuda za mućenje otporna na toplinu, kapaciteta 3,5 litre

 

Za razliku od posude od nehrđajućeg čelika, plastična posuda se ne pomiče kada je uređaj uključen. Umjesto posude, okreće se vratilo dok posuda ostaje stabilna. Na to se vratilo montiraju i dodaci koje ćemo spomenuti niže u tekstu.

Plastična posuda također ima nekoliko jedinstvenih značajki: postoji mala ručka na vrhu jednog ruba i izljev na drugom rubu, za praktično nošenje i točenje. Također postoje mjere oko jedne strane posude, označene u koracima od pola litre.

Posuda za mućenje otporna je na toplinu – vrući, kipući šećerni sirup za recepte poput talijanske kreme od maslaca ili marshmallowa može se uliti u nju bez oštećenja zdjele.

Dodaci za posudu od nehrđajućeg čelika

Dodaci za posudu od nehrđajućeg čelika dizajnirani su za deblja i teža tijesta. To su dodaci koje ćete koristiti za izradu kruha i tijesta.

Kuka za tijesto

Odaberite kuku za tijesto kada radite teža, čvršća tijesta s kvascem niže hidratacije. Nakon što je kuka za tijesto pričvršćena na ruku, možete regulirati koliko je kuka blizu ili daleko od strane zdjele tako da olabavite zateznu šipku i premjestite ruku, a zatim ponovno zategnete šipku kako biste je učvrstili na mjestu. Blizina kuke za tijesto bočnoj strani posude ovisi o tome koliko tijesta pripremate odjednom. Postavite kuku dalje od strane zdjele ako radite veću količinu, a postavite je bliže bočnoj strani ako radite manju količinu.

Valjak za tijesto

Odaberite valjak za tijesto kada radite mekša tijesta s kvascem veće hidratacije. Valjak za tijesto pričvršćuje se na kraju metalne ruke.

Strugalo za tijesto

Tvrdo, ali savitljivo bijelo gumeno strugalo može se koristiti istovremeno s kukom ili valjkom. Iako njegova upotreba nije obavezna, preporučamo ga koristiti. To je zato što djeluje kao koristan pomoćnik za valjanje i miješenje dok sprječava da se tijesto zalijepi za stijenke zdjele.

Lopatica za tijesto

Ne treba je brkati sa strugalicom za tijesto. Lopatica za tijesto mali je alat od tvrde plastike slično strugalu za zdjelu. Savršen je prijatelj za pomoć pri sastruganju ostataka smjese sa stijenki i dna posude. Budući da je izrađen od čvršćeg plastičnog materijala, posebno je koristan za deblja, ljepljivija tijesta koja obična gumena lopatica ne bi mogla u potpunosti sastrugati sa zdjele.

Pokrivalo

Pokrivalo je tanka gumena navlaka koja djelomično stane unutra i prekriva vrh zdjele od nehrđajućeg čelika, kako bi bila čista kada je spremate između upotrebe. Također savršeno služi i kao pokrivalo kada ostavljate svježe dizano tijesto da odstoji i diže se u posudi.

Dodaci za plastičnu posudu

Dodaci za plastičnu posudu dizajnirani su za izradu smjesa i krema koje nisu vezane za kruh. Ovi će vam dodaci biti potrebni ako ste iskusan kućni pekar. Svi vaši prekrasni kolači, kolačići, biskviti i glazure počet će s ovim dodacima.

Vratilo

Bijela plastična osovina odgovorna je za dva važna zadatka: spajanje plastične posude s postoljem motora te služi kao baza za pjenjaču i dodatke za mućenje.

Držač metlica

Crni držač služi kao osnova za pričvršćivanje višežičanih balon metlica i jednožičnih metlica.
Metlice (tj. pjenjače) čvrsto se pričvršćuju na dva metalna nosača koji strše u suprotnim kutnim smjerovima, što omogućuje da se metlice okreću neovisno jedna o drugoj.
Nakon što je posuda za miješanje postavljena na postolje motora, plastični držač se povezuje s vrhom vratila.

Višežičane balon metlice

Dvije žičane balon metlice najbolje je koristiti za lagane smjese.
Tučenje jakog vrhnja ili bjelanjaka, izrada laganih glazura i glazura te izrada meringue i marshmallowa idealno ćete pripremiti ovim metlicama.

Jednožične metlice

Dvije jednožične metlice najbolje je koristiti za mekano tijesto za kolačiće (kao što je obično čokoladno tijesto, prskalica ili pecivo), tijesto za kolače, tijesto za palačinke, tijesto za pite, tijesto za muffine i kolače.

Za izdašnija tijesta za kekse s mnogo dodatnih sastojaka poput orašastih plodova, Ankarsrum preporučuje upotrebu metalne zdjele s nastavkom za valjanje tijesta.

Još više mogućnosti

Osim osnovnog paketa koji sadrži sve dodatke koji će vam ikada trebati za vaše avanture pečenja kruha i kolača, Ankarsrum nudi i mnoge druge dodatke koje možete kupiti zasebno a koji služe za obavljanje raznih kuhinjskih zadataka.

Sviđa nam se zabavna svestranost ovog uređaja. Uz nekoliko brzih promjena, možete učiniti bilo što, od sjeckanja svježeg povrća i pravljenja mesnatih kobasica do mljevenja omiljenih zrna kave i izrade umjetničke tjestenine.

Ankarsrum Assistent Original osim što služi kao svestrani samostojeći mikser, uz nastavke koji se kupuju zasebno pretvara se u moćan stroj s kojim možete miješati, mutiti, mljeti meso, raditi tjesteninu, cijediti agrume, izrađivati savršene kobasice, hamburgere, kruh, tjestenine, umake, smoothie, pa čak i sladoled.

Pogledajte katalog dostupnih nastavaka.

Njega i čuvanje

Postoje dva glavna načina za čišćenje posuda i pribora iz osnovnog paketa, u perilici posuđa i ručnim pranjem. U perilici posuđa možete oprati posudu od nehrđajućeg čelika, plastičnu posudu, valjak za tijesto, kuku za tijesto, strugalicu za tijesto, lopaticu za tijesto. Metlice bi pak trebali oprati ručno.

Plastičnu posudu treba postaviti na donju rešetku (bit će prevelika za stavljanje na gornju rešetku), ali ne izravno na element za sušenje u perilici posuđa, jer toplina može deformirati materijal.

Baza motora nikada ne smije biti uronjena u vodu, jer će uzrokovati kratki spoj. Očistite bazu motora rukom neabrazivnim sredstvom za čišćenje i osušite čistim ručnikom.

Prije prve uporabe uređaja i pribora, svakako ručno operite sve dijelove koji će doći u dodir s hranom.

Jamstvo

Ankarsrum daje 7-godišnje ograničeno jamstvo na bazu motora i 1-godišnje ograničeno jamstvo na sve priključke i dodatke. Jamstvo ne pokriva komercijalnu upotrebu, nemar ili zlouporabu korisnika.

Zaključak

Ako ste netko tko svoju kuhinju tretira kao pravu pekaru ili vam je potreban veći mikser, Ankarsrum Assistent Original je odličan izbor.

Ovaj uređaj bez napora može podnijeti izradu bilo koje veće količine tijesta, a dostupno je mnoštvo drugih dodataka koji će vam pomoći u izradi širokog raspona hrane.

U početku može biti teško steći brzinu i samopouzdanje pri sastavljanju, korištenju, rastavljanju i čišćenju dodataka, no ako sanjate o sveobuhvatnom uređaju koji vam može pomoći u izradi najboljeg kruha i peciva, ovo bi mogao biti uređaj za vas.

Katalog Ankarsrum Assistent Original uređaja:

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica