YODA Pro – Kuhinjska preša za ulje – Crvena

33.25 € mjesečno

399,00 

Načini plaćanja

Rok isporuke 2 radna dana.

Besplatna dostava

Rok isporuke je do 7  dana.

SKU: YO-10-Y001 Kategorija:

Opis

Kuhinjska preša za ulje Yoda je prva pouzdana preša za ulje koja je namijenjena za kućnu uporabu.

Preša je kompaktna, ima jak motor i sve značajke velikih, glomaznih, industrijskih preša za ulje. Dizajnirana je tako da traje i da daje izvrsne rezultate, te možete pripremiti svoje vlastito hladno prešano ulje u udobnosti svojega doma.

Učinkovitost se kreće između 30 i 80%, ovisno o sastojcima koje stavite i njihovog sadržaja ulja.

Ima sedam unaprijed zadanih postavki koje olakšavaju posao. Samo trebaš pritisnuti desnu tipku i izabrati program koji će se pobrinuti da se svaka postavka preše prilagodi sastojcima i namjeni kako bi se postigao maksimalni učinak. Unaprijed zadane postavke su: kikiriki, sezam, suncokret, uljana repica, lan, orah, miješano.

Cijediti svoje hladno prešano ulje možete iz: 

Svaka postavka odgovara jednom od uobičajenih sastojaka iz kojih se može prešati ulje. Ako tvoj sastojak nije na popisu, tada možeš koristiti zadanu postavku „miješano”. Unaprijed zadane postavke razlikuju se jedne od druge, jer tekstura sastojka i sadržaj ulja određuju temperaturu koja se koristi za zagrijavanje cilindra i pritisak za cijeđenje koji je potreban.

Preša za ulje Yoda je namijenjena za hladno prešanje ulja. Ulje koje dobijete je ekstra djevičansko ulje, koje ima temperaturu manju od 40 stupnjeva Celzija.

Međutim, preostali ostatak se ne može uvijek odstraniti, kao na primjer ako je sastojak koji se obrađuje vrlo tvrd, preša za ulje Yoda će zagrijati cilindar i vijak na izlazu do 100 stupnjeva Celzijevih kako bi se mogli odstraniti ostaci. Ovisno o tvari, vrijeme potrebno za cijeđenje ulja iz 100 g sastojaka varira između 3 i 5 minuta. Npr. vrijeme za cijeđenje ulja iz sezama je niže od vremena potrebnog za orahe).

Budući da kuhinjska preša za ulje koristi tehnologiju hladnog prešanja, ulje koje izlazi je čisto nerafinirano ulje. Ono koje čuva sve vrijedne hranjive sastojke: enzime, vitamine, minerale, masne kiseline itd.

Štoviše, čuva prirodni miris i okus, tako da će poboljšati tvoju hranu ili okus salate. Svježe ulje nije bistro, već ima talog koji se skuplja na dnu posude. Ako se ostavi da odstoji, talog se može ukloniti iz ulja.

 

Specifikacije

Težina 6,4 kg
Dimenzije 35 × 18 × 26,5 cm
Snaga motora

180W

Jamstvo

3 godine (dijelovi), 5 godina (motor)

Boja

Crvena

Namjena

Osobna upotreba, Za moju obitelj

Namjena uređaja

Hladna preša, Preša za ulje

Proizvođač

Yoda

Težina

6,8 kg

Brzina obrade (100g)

3-5 min

Snaga grijaćeg elementa

300 W

Vrste uređaja

Preša za ulje

Vrsta preše

Prešanje horizontalnim pužnim vijkom

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica