Odabrano:

YODA Pro- Kuhinjska preša za ulje

2.890,00 kn 2.601,00 kn

Akcija!

  YODA Pro- Kuhinjska preša za ulje

  2.890,00 kn 2.601,00 kn

  Kategorija:

  Opis

  Yoda je prva pouzdana preša za ulje koja je namijenjena za kućnu uporabu. Preša je kompaktna, ima jak motor i sve značajke velikih, glomaznih, industrijskih preša za ulje. Dizajnirana je tako da traje i da daje izvrsne rezultate, te možete pripremiti svoje vlastito hladno prešano ulje u udobnosti svojega doma. Učinkovitost se kreće između 30 i 80%, ovisno o sastojcima koje stavite i njihovog sadržaja ulja.

  Ima sedam unaprijed zadanih postavki koje olakšavaju posao. Samo trebaš pritisnuti desnu tipku i izabrati program koji će se pobrinuti da se svaka postavka preše prilagodi sastojcima i namjeni kako bi se postigao maksimalni učinak. Unaprijed zadane postavke su: kikiriki, sezam, suncokret, uljana repica, lan, orah, miješano.

  Svaka postavka odgovara jednom od uobičajenih sastojaka iz kojih se može prešati ulje. Ako tvoj sastojak nije na popisu, tada možeš koristiti zadanu postavku „miješano”. Unaprijed zadane postavke razlikuju se jedne od druge, jer tekstura sastojka i sadržaj ulja određuju temperaturu koja se koristi za zagrijavanje cilindra i pritisak za cijeđenje koji je potreban. Preša za ulje Yoda je namijenjena za hladno prešanje ulja. Ulje koje dobijete je ekstra djevičansko ulje, koje ima temperaturu manju od 40 stupnjeva Celzija.

  Međutim, preostali ostatak se ne može uvijek odstraniti, kao na primjer ako je sastojak koji se obrađuje vrlo tvrd, preša za ulje Yoda će zagrijati cilindar i vijak na izlazu do 100 stupnjeva Celzijevih kako bi se mogli odstraniti ostaci. Ovisno o tvari, vrijeme potrebno za cijeđenje ulja iz 100 g sastojaka varira između 3 i 5 minuta (na primjer, vrijeme za cijeđenje ulja iz sezama je niže od vremena potrebnog za orahe). Budući da preša koristi tehnologiju hladnog prešanja, ulje koje izlazi je čisto nerafinirano ulje, koje čuva sve vrijedne hranjive sastojke: enzime, vitamine, minerale, masne kiseline itd.

  Štoviše, čuva prirodni miris i okus, tako da će poboljšati tvoju hranu ili okus salate. Svježe ulje nije bistro, već ima talog koji se skuplja na dnu posude. Ako se ostavi da odstoji, talog se može ukloniti iz ulja. Yoda može prešati ulje iz: sjemenki suncokreta, sjemenki bundeve, kikirikija, oraha, lješnjaka, makadamija oraha, sezama, lanenih sjemenki, chia sjemenki i konoplje.)

  Recenzije

  Još nema recenzija.

  Budite prvi koji će recenzirati “YODA Pro- Kuhinjska preša za ulje”

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  ×

  Košarica