Akademija PLANT-BASED kuhanja, 22-24-26-29|studeni|2021
300,00 kn – 1.600,00 kn
Lokacija: Enzita Kitchen Studio (Avenija Dubrovnik 15, Paviljon 14a)
Trajanje od 4 dana: ponedjeljak 22.11. | srijeda 24.11. | petak 26.11. | ponedjeljak 29.11.
Vrijeme: 18 – 21h
Broj polaznika: max 10 polaznika
Cijena:
- za četverodnevni program plant based prehrane: 1000,00 kn
- kuhanje u paru: 1600, 00 kn
- pojedinačna radionica po osobi: 300,00 kn
*u cijenu je uključeno: edukacija, stručno vodstvo, namirnice, piće, sva potrebna oprema, recepture i konzumacija jela po završetku radionice
Prijave traju do 19.11.2021. do 12:00h ili do popunjenosti
Mail za sve upite: kitchenstudio@enzita.hr
Opis
Plant-based prehrana nam daje mogućnost da slušamo sebe, svoje tijelo, da budemo što jesmo i da biramo namirnice koje nama najviše odgovaraju. Upoznajte zajedno s nama drugačije varijacije jela koje će vam otvoriti nove mogućnosti i spoznaje. Spoznajte sebe i zakoračite u ovaj svijet kulinarskih kreacija i fantastičnih kombinacija obroka koji vam mogu uvelike skratiti vrijeme pripreme, a pružiti vam mnoštvo novih okusa.
Akademija je namijenjena za sve osobe koje žele naučiti kako najbolje kuhati plant-based jela ili unaprijediti postojeća znanja. Zamišljeno je da prvo učite, pa onda kuhate. A možda vam baš ova akademija pomogne da se upotpunosti oslobodite, poigrate namirnicama i izvučete najbolje od sebe. Nećete znati dok ne probate, zar ne? Zato nož i kuhaču u ruke, jer se tako najbolji uči kuhati! 😊
Zanima vas što ćete raditi na akademiji?
Sve što vas zanima o plant-based kuhanju zna naš Matei Negovetić (“Plant-based Full of Taste“), bivši polaznik ovogodišnjeg Masterchefa koji jedva čeka s vama podijeliti sva svoja znanja i vještine o plant based namirnicama koje praktično izučava godinama.
1.dan radionice: Osnovne namirnice u plant-based prehrani i sve što treba znati prije kuhanja
Matei će vas detaljno provesti kroz namirnice i dobit ćete sve savjete koji su vam prvotno potrebni za kvalitetniju pripremu ovih jela.
Plant-based jela iziskuju puno rezanja, dinstanja i pirjanja povrća, tako da ćete na primjeru moći vidjeti sve tehnike koje vam mogu ubrzati tehničku obradu jela.
U pitanju je puno raznovrsnih namirnica, ali ne treba vam zato velika količina posuđa. Bit će vam prikazano što je sve potrebno od posuđa kako biste si olakšali posao i što manje zatrpavali kuhinju.
Kuhate DVA jela:
- Curry od bundeve i batata sa flatbreadom od bundeve
- Galetta sa blitvom, gljivama i slanutkom
2. dan radionice: Kombinacija umaka i juha na plant-based način – NOVO!
Otvaramo novu sezonu akademije sa dodatnim danom radionice i pravim jesenskim blagodatima. U sklopu programa Matei će vas uvesti u ova dva dodatna tipa jela koja se savršeno uklapaju u predjela. S obzirom da ćemo odsada sve češće imati žlicu u ruci, nije na odmet dobiti pokoju novu ideju i malo se poigrati sa obrocima koji često bivaju zaboravljenima.
Kuhate DVA jela:
- Hummus od cikle sa kiflicama
- Veganski ramen sa aromatičnim krekerom
3. dan radionice: Začinjavanje hrane i korištenje tofua u plant-based prehrani
Začina nikada dosta, a iako obogaćuju svako jelo, treba znati i s njima baratati. Koji začini najbolje odgovaraju određenom jelu, kako ih skladištiti, kada ih treba dodavati jelima. Na ta i mnoga druga pitanja dobit ćete odgovore koje tražite. A u pripremanju jela, imat ćete priliku raditi sa profesonalnim SANA začinima.
Ako još niste radili s TOFU ili vam je još nepoznanica, sada ćete saznati sve o najdostupnijem izvoru proteina i na koji način ga sve možete kombinirati u jelima.
Kuhate DVA jela:
- Slatko ljuta curry juha s gljivama i tofuom
- Hrskavi katsu tofu sa pečenim krumpirima i umakom od mrkve
4. dan radionice: Klasični plant-based deserti i čokolada
Slatko za kraj i puno čokolade koje smo jedva dočekali! Matei će pričati o plant-based zamjenama u pripremi veganskih deserata, kao što su zamjene za jaja, mlijeko i mliječne proizvode u desertima.
Time želi da dobijete percepciju plant-based prehrane u kojoj se ne morate nužno odreći nekih od vama poznatih i dragih recepata. Dapače, moći ćete sačuvati kvalitetu namirnica, a nećete izgubiti na okusu!
Pripremate DVA deserta:
- Veganska babka
- Cimet rolice sa domaćom nutellom
Ne puštamo vas doma praznih želudaca, a niti praznih ruku. Svaki polaznik na kraju Akademije dobiva Mateijev isprintani e-book od 30-ak recepata. A pripremili smo za vas i bogate POKLON PAKETE koje ćemo rado podijeliti na kraju kulinarskog druženja.
Veselimo se vašem dolasku!
Napomena – COVID 19
Enzita Kitchen Studio jedva čeka neka nova lica, dobru atmosferu, edukativno kuhanje, a sve to je nezamislivo bez vas. Moramo vas paziti i maziti, a kako i inače brinemo jedni o drugima, bitno nam je da se svi skupa pridržavamo općepoznatih preporuka.
Prije izvođenja svake radionice provodi se dezinfekcija kompletnog Enzita Kitchen Studija, a iako je prostor prostran i dovoljno prozračan, prilikom ulaska u isti trebalo bi se zaštiti maskom i dezinficirati ruke. Svi se prilagođavamo na ove nemile promjene, no baš zato, mi ćemo se potruditi da ih ne osjetite previše. Unaprijed zahvaljujemo na vašem razumijevanju i strpljenju.
Recenzije
Još nema recenzija.