Akademija PLANT-BASED kuhanja, 22-24-26-29|studeni|2021

300,00 kn (39,82 €) 1.600,00 kn (212,36 €)

Načini plaćanja
SKU: N/A Kategorija:

Lokacija: Enzita Kitchen Studio (Avenija Dubrovnik 15, Paviljon 14a)

Trajanje od 4 dana: ponedjeljak 22.11. | srijeda 24.11. | petak 26.11. | ponedjeljak 29.11.

Vrijeme: 18 – 21h

Broj polaznika: max 10 polaznika

Cijena:

 • za četverodnevni program plant based prehrane: 1000,00 kn
 • kuhanje u paru: 1600, 00 kn
 • pojedinačna radionica po osobi: 300,00 kn

 *u cijenu je uključeno: edukacija, stručno vodstvo, namirnice, piće, sva potrebna oprema, recepture i konzumacija jela po završetku radionice

Prijave traju do 19.11.2021. do 12:00h ili do popunjenosti

Mail za sve upite: kitchenstudio@enzita.hr

Opis

Plant-based prehrana nam daje mogućnost da slušamo sebe, svoje tijelo, da budemo što jesmo i da biramo namirnice koje nama najviše odgovaraju. Upoznajte zajedno s nama drugačije varijacije jela koje će vam otvoriti nove mogućnosti i spoznaje. Spoznajte sebe i zakoračite u ovaj svijet kulinarskih kreacija i fantastičnih kombinacija obroka koji vam mogu uvelike skratiti vrijeme pripreme, a pružiti vam mnoštvo novih okusa.

 

Akademija je namijenjena za sve osobe koje žele naučiti kako najbolje kuhati plant-based jela ili unaprijediti postojeća znanja. Zamišljeno je da prvo učite, pa onda kuhate. A možda vam baš ova akademija pomogne da se upotpunosti oslobodite, poigrate namirnicama i izvučete najbolje od sebe. Nećete znati dok ne probate, zar ne? Zato nož i kuhaču u ruke, jer se tako najbolji uči kuhati! 😊

Zanima vas što ćete raditi na akademiji?

Sve što vas zanima o plant-based kuhanju zna naš Matei Negovetić (“Plant-based Full of Taste“), bivši polaznik ovogodišnjeg Masterchefa koji jedva čeka s vama podijeliti sva svoja znanja i vještine o plant based namirnicama koje praktično izučava godinama.


1.dan radionice:
Osnovne namirnice u plant-based prehrani i sve što treba znati prije kuhanja

Matei će vas detaljno provesti kroz namirnice i dobit ćete sve savjete koji su vam prvotno potrebni za kvalitetniju pripremu ovih jela.

Plant-based jela iziskuju puno rezanja, dinstanja i pirjanja povrća, tako da ćete na primjeru moći vidjeti sve tehnike koje vam mogu ubrzati tehničku obradu jela.

U pitanju je puno raznovrsnih namirnica, ali ne treba vam zato velika količina posuđa. Bit će vam prikazano što je sve potrebno od posuđa kako biste si olakšali posao i što manje zatrpavali kuhinju.

Kuhate DVA jela:

 1. Curry od bundeve i batata sa flatbreadom od bundeve
 2. Galetta sa blitvom, gljivama i slanutkom

         2. dan radionice: Kombinacija umaka i juha na plant-based način – NOVO!

 Otvaramo novu sezonu akademije sa dodatnim danom radionice i pravim jesenskim blagodatima. U sklopu programa Matei će vas uvesti u ova dva dodatna tipa jela koja se savršeno uklapaju u predjela. S obzirom da ćemo odsada sve češće imati žlicu u ruci, nije na odmet dobiti pokoju novu ideju i malo se poigrati sa obrocima koji često bivaju zaboravljenima.

Kuhate DVA jela:

 1. Hummus od cikle sa kiflicama
 2. Veganski ramen sa aromatičnim krekerom


3.
dan radionice: Začinjavanje hrane i korištenje tofua u plant-based prehrani

 Začina nikada dosta, a iako obogaćuju svako jelo, treba znati i s njima baratati. Koji začini najbolje odgovaraju određenom jelu, kako ih skladištiti, kada ih treba dodavati jelima. Na ta i mnoga druga pitanja dobit ćete odgovore koje tražite. A u pripremanju jela, imat ćete priliku raditi sa profesonalnim SANA začinima.

Ako još niste radili s TOFU ili vam je još nepoznanica, sada ćete saznati sve o najdostupnijem izvoru proteina i na koji način ga sve možete kombinirati u jelima.

Kuhate DVA jela:

 1. Slatko ljuta curry juha s gljivama i tofuom
 2. Hrskavi katsu tofu sa pečenim krumpirima i umakom od mrkve


4.
dan radionice: Klasični plant-based deserti i čokolada

Slatko za kraj i puno čokolade koje smo jedva dočekali! Matei će pričati o plant-based zamjenama u pripremi veganskih deserata, kao što su zamjene za jaja, mlijeko i mliječne proizvode u desertima.

Time želi da dobijete percepciju plant-based prehrane u kojoj se ne morate nužno odreći nekih od vama poznatih i dragih recepata. Dapače, moći ćete sačuvati kvalitetu namirnica, a nećete izgubiti na okusu!

Pripremate DVA deserta:

 1. Veganska babka
 2. Cimet rolice sa domaćom nutellom

 Ne puštamo vas doma praznih želudaca, a niti praznih ruku. Svaki polaznik na kraju Akademije dobiva Mateijev isprintani e-book od 30-ak recepata. A pripremili smo za vas i bogate POKLON PAKETE koje ćemo rado podijeliti na kraju kulinarskog druženja.

Veselimo se vašem dolasku!

 

Napomena – COVID 19

Enzita Kitchen Studio jedva čeka neka nova lica, dobru atmosferu, edukativno kuhanje, a sve to je nezamislivo bez vas. Moramo vas paziti i maziti, a kako i inače brinemo jedni o drugima, bitno nam je da se svi skupa pridržavamo općepoznatih preporuka.

Prije izvođenja svake radionice provodi se dezinfekcija kompletnog Enzita Kitchen Studija, a iako je prostor prostran i dovoljno prozračan, prilikom ulaska u isti trebalo bi se zaštiti maskom i dezinficirati ruke. Svi se prilagođavamo na ove nemile promjene, no baš zato, mi ćemo se potruditi da ih ne osjetite previše. Unaprijed zahvaljujemo na vašem razumijevanju i strpljenju.

×
×

Košarica