Akademija PLANT-BASED kuhanja, 3-5-9|11|2020
300,00 kn – 750,00 kn
Akademija PLANT-BASED kuhanja
Lokacija: Enzita Kitchen Studio (Avenija Dubrovnik 15, Paviljon 14a)
Trajanje: 3 dana – utorak 3.11. | četvrtak 5.11. | ponedjeljak 9.11.
Vrijeme: 18 – 21h
Cijena:
- za trodnevni program plant-based kuhanja – 750,00 kn
- za jednu radionicu – 300,00 kn
Imat ćete priliku isprobati nove recepte, bezmesne, s puno povrća i s neobičnim dodacima. Zvuči sjajno! A za vas pripremamo i bogate POKLON PAKETE da doma ne odete praznih ruku! 😊
Matei Negovetić, glavni akter u ovoj priči, ovom akademijom svoju edukativnu platformu “Plant-based Full of Taste“ diže na stepenicu više. Uz njegovo dugogodišnje iskustvo, iz prve ruke ćete uspješno savladati raznovrsnost koja se traži kod kuhanja, te dobiti najbolji uvid u izbor i pripremu namirnica biljnog porijekla. Naučit ćete na koji način jednostavne i lako dostupne namirnice pretvoriti u ukusna biljna jela. Matei će vas uvjeriti da kuhanje (uz malu poduku), itekako može predstavljati igru i zabavu.
Opis
Akademija PLANT-BASED kuhanja
Lokacija: Enzita Kitchen Studio (Avenija Dubrovnik 15, Paviljon 14a)
Trajanje: 3 dana – utorak 3.11. | četvrtak 5.11. | ponedjeljak 9.11.
Vrijeme: 18 – 21h
Cijena:
- za trodnevni program plant-based kuhanja – 750,00 kn
- za jednu radionicu – 300,00 kn
Budući polaznici i kulinarski istraživači, pripremite se! 🙂 Vodimo vas u kulinarsku pustolovinu u kojoj ćete istraživati raznovrsne namirnice, začine te isprobavati svakojake razigrane recepte. Čeka vas malo štrebanja i puno prakse! 🙂 Odmah na licu mjesta otkrit ćete nebrojene mogućnosti koje se skrivaju iza biljne prehrane, a koje prije niste znali.
Matei Negovetić, glavni akter u ovoj priči, ovom akademijom svoju edukativnu platformu “Plant-based Full of Taste“ diže na stepenicu više. Uz njegovo dugogodišnje iskustvo, iz prve ruke ćete uspješno savladati raznovrsnost koja se traži kod kuhanja, te dobiti najbolji uvid u izbor i pripremu namirnica biljnog porijekla. Naučit ćete na koji način jednostavne i lako dostupne namirnice pretvoriti u ukusna biljna jela. Matei će vas uvjeriti da kuhanje (uz malu poduku), itekako može predstavljati igru i zabavu.
Imat ćete priliku isprobati nove recepte, bezmesne, s puno povrća i s neobičnim dodacima. Zvuči sjajno! A za vas pripremamo i bogate POKLON PAKETE da doma ne odete praznih ruku! 😊
TRODNEVNI RASPORED AKADEMIJE:
1 dan (3.11.) – Osnovne namirnice u plant-based prehrani i sve što treba znati prije kuhanja
Za početak, u prvom dijelu radionice naučit ćete nešto više o iskoristivosti sezonskog voća i povrća, posuđa za ovakav princip kuhanja, a saznat ćete i poučnu priču o pirjanju povrća. Imajući na umu sve navedeno, bit ćete spremni za primijeniti sljedeća jela, ali pritom si olakšati za sve ostalo što vas čeka.
Pripremate 2 jela:
- Zapečena riža s povrćem, lećom i slanutkom u kokosovom mlijeku
- Zapečena riža sa sojinim komadićima i povrćem
2 dan (5.11.) – Začinjavanje hrane i korištenje tofua u plant-based prehrani
Slijedi šarolika priča o začinima koje Matei i osobno upotrebljava. I sami ćete isprobati na koji način i kada ih dodavati kojem jelu, što dobivate s kojim začinom te kako koji začin utječe na jelo. Čekaju vas razni tips&tricks-i kako biste znali kojim začinom spasiti jelo ili ga unaprijediti. Zatim Tofu, kao jedan od najdostupnijih izvora proteina u ovoj prehrani. Saznat ćete kako ga pripremiti, marinirati te koje su sve opcije pripreme.
Pripremate 3 jela:
- Pohani tofu, pečeni batat i mrkva
- Rolice od tofua
- Naan kruh + hummus
3 dan (9.11.) – Kako ubrzati kuhanje i ne izgubiti na kvaliteti jela
Svatko od nas može si ubrzati proces kuhanja, a vođen tom mišlju, Matei će ukratko pokazati i dokazati koji su sve to mali trikovi za brže pripremanje jela, a da pritom ne izgubite na kvaliteti namirnica.
Pripremate 3 jela:
- Veganski ramen + ukiseljeni luk
- Juha od povrća iz pećnice
- Brownie od batata i kikiriki maslaca
Napomena – COVID 19
Enzita Kitchen Studio jedva čeka neka nova lica, dobru atmosferu, edukativno kuhanje, a sve to je nezamislivo bez vas. Moramo vas paziti i maziti, a kako i inače brinemo jedni o drugima, bitno nam je da se svi skupa pridržavamo općepoznatih preporuka.
Prije izvođenja svake radionice provodi se dezinfekcija kompletnog Enzita Kitchen Studija, a iako je prostor prostran i dovoljno prozračan, prilikom ulaska u isti trebalo bi se zaštiti maskom i dezinficirati ruke.
Svi se prilagođavamo na ove nemile promjene, no baš zato, mi ćemo se potruditi da ih ne osjetite previše. Unaprijed zahvaljujemo na vašem razumijevanju i strpljenju. Veselimo se vašem dolasku! 🙂
Recenzije
Još nema recenzija.