Enzita Kitchen Studio

Imamo najveću prezentacijsku kuhinju za koju znamo. Ako netko ima veću – javite nam! 🙂 U njoj možete potpuno uživati u raznim radionicama koje organiziramo. Izaberi svoju radionicu, prijavi se i – uživaj.

Mi našu kuhinju također i iznajmljujemo. Budući da se svima sviđa, ne možemo ju zadržati samo za sebe.
Kuhinja je polukružnog tlocrta, tako da našim klijentima omogućava maksimalnu iskoristivost prostora.
Opremljena je s  devet mobilnih kuhinjskih jednica i glavnim otokom. U kuhinji se nalaze projektor, platno, ozvučenje i sklopive stolice koji u trenu prostor kuhinje pretvore u dvoranu za predavanje.

S nama surađjuju brojni chefovi, blogeri ali i agencije koje prostor kuhinje koriste kao studio za snimanje reklama, video klipova za različite potrebe i brojne druge stvari.
Ukoliko imate bilo kakvih upita vezano za našu kuhinju, slobodno nam se obratite i provjerite sve što vas zanima.

 

#Kuhinja_za_najam
#Kuhinja_za_team_building
#Kuhinja_za_radionice
#Kuhinja_za_sve

Kontakt:
marija@enzita.hr
+385 95 87 23 29 0

Kuhanje u paru: radionica i večera

“Kuhanje u paru: radionica i večera”, 13. veljače 2019. od 18 sati, Enzita Kitchen Studio (Velesajam, paviljon 14a); 300,00 kn za jedan par. 🙂
Zamislili smo da na ovu radionicu povedete nekoga. Bilo koga. Dečka, curu; suprugu, supruga; prijatelja, prijateljicu; brata, sestru; tatu, mamu; djeda, baku; susjeda; stranca iz tramvaja; tetu iz menze… Bilo koga. Nekoga za koga mislite da biste se zajedno dobro slagali u kuhinji. 😉
Zašto?
Zato što je posebna radost družiti se uz pripremu hrane, a i zato što ćemo NAJUSPJEŠNIJI PAR NAGRADITI.
Ovaj puta će vas naš chef Nikola Bilandžija voditi kroz pripremu posebnih recepata od kojih će vam već sada krenuti zazubice:
1. PREDJELO: Bruschette s kozjim sirom i špinatom. 🙂
2. GLAVNO JELO: Pileća prsa s ricotta sirom i kaduljom, omotana pršutom, uz srcolike krumpiriće i šparoge. 🙂
3. DESERT: Čokoladni fudge sa sladoledom. 🙂
Uz to, sve će biti popraćeno finom vinskom kapljicom te svježe cijeđenim sokovima iz Hurom Hrvatska sokovnika.
Dakle, stvar je jednostavna: prijavite sebe i još jednu osobu na radionicu 13.2.2019. u Enzita Kitchen Studiju (Velesajam, paviljon 14a). Naučit ćete samostalno izrađivati spomenute recepte, degustirati napravljeno, a mi ćemo najuspješniji par nagraditi novim štapnim blenderom marke #Bamix (koji vrijedi 1880 kn. Provjerite na linku: https://enzita.hr/proizvod/bamix-m200-swissline-crveni/)
BROJ PRIJAVA JE OGRANIČEN!

Sve dodatne informacije možete dobiti na broju: 095 872 3290 ili upitom na mail marija@enzita.hr.
Vidimo se u Enzita Kitchen Studiju, uoči Valentinova! Jer, veljača je da se volimo! 🙂

300,00 kn

Osnovne kuharske vještine 2. DIO (Recepti, tehnike, riža)

Datum i vrijeme: 20. veljače od 19 sati do 21 sat

Opis: Drugi dio naše kuharske edukacije posvetit ćemo proučavanju recepata, upoznavanju s odabranim tehnikama kuhanja te praktično znanje primijeniti na jednoj sasvim običnoj namirnici.

Danas, srećom, imamo google pa za svaki nepoznati pojam možemo konzultirati milijune ljudi. No, praktično znanje ipak je nešto što je bolje naučiti uz profesionalca. Zato ćemo uz našeg chefa Nikolu Bilandžiju, naučiti čitati recepte s razumijevanjem. Kao u školi. Naučit ćemo koji je najbolji način pripreme jela koje prvi puta u životu radite prema receptu. Kako prepoznati je li recept dobro izbalansiran? Kako mjeriti žlice, čaše, šalice? Kako odrediti količinu „po ukusu“? Uz to, Nikola će nam otkriti tajna značenja kompliciranih riječi poput: blanširanje, te nas naučiti nekoliko osnovnih tehnika pripreme namirnica od kojih će jedna biti dobra stara riža! Naizgled jednostavna, ali ipak zahtjevna namirnica koja može biti božanska ako se pravilno pripremi, ili ljepljiva bijela gruda ako priprema ipak ne ide kako treba. Naučit ćemo kako kuhati koju vrstu riže te kako je obogatiti primjenom naučenih tehnika kuhanja.
Samo neki od recepata koje ćete usavršiti su: Curry piletina, rižoto sa šparogama, rižoto s gljivama, pilav s povrćem…
Predznanje za ovu edukaciju nije potrebno.
Broj polaznika je ograničen.

Cijena: 300,00 kn

Napomena: Ukoliko želite pohađati i 1. i 2. dio edukacije, ukupna promotivna cijena je 500,00 kn te svoju rezervaciju možete platiti na linku:
https://enzita.hr/proizvod/tecaj-sjeckanja-luka-1-i-2-dio/

300,00 kn

Osnovne kuharske vještine 1. Dio (Rezanje, sjeckanje, pribor)

Datum i vrijeme: 7.2.2019. od 19 sati do 21 sat

Opis:

Cilj edukacije je polaznike upoznati s osnovnom opremom i priborom koje bi prosječna kuhinja trebala imati za uspješno kuhanje većine obiteljskih recepata ili onih iz tiskanih kuharica. Voditelj radionice, chef Nikola Bilandžija, objasnit će sve o vrstama noževa, kada i kako koristiti gulilicu za povrće, jesu li sve daske (na broju) jednako dobre i zašto, je li nam dovoljna jedna tava te koji lonac je najbolji za koje jelo. Osim toga, polaznici će imati priliku iz prve ruke, od pravog profesionalca, naučiti sjeckati luk, a sačuvati čitave nokte! Uz luk, naći će se tu i češnjaka, mrkve, krumpira, peršina i drugih svježih namirnica i začina koje ćemo naučiti pripremati za različita jela.

Predznanje za ovu edukaciju nije potrebno.

Broj polaznika je ograničen.  Prijave do 5.2.2019.

Cijena: 300,00 kn

Napomena: Ukoliko želite pohađati i 1. i 2. dio edukacije, ukupna promotivna cijena je 500,00 kn te svoju rezervaciju možete platiti na linku:  https://enzita.hr/proizvod/tecaj-sjeckanja-luka-1-i-2-dio/

300,00 kn

Putovanje na Tajland, 26. svibnja i 14. lipnja 2018.

Da li ste ikada poželjeli saznati po čemu je tajlandska kuhinja toliko zanimljiva i zauzima sami tron u kulinarstvu?
Zanima li vas kako Tajlanđani koriste svježe začinsko bilje, različite chilli papričice i paste često uvažavajući svačiju individualnost?

Želite li se genijalno zabaviti pripremajući nekoliko poznatih tajlandskih jela?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja dat će vam kulinarski instruktori Ivana i Ivor, savjetnici za prehranu i veganski kuhari oboje obučeni od Blue Lotus Learning Centra na Tajlandu.

O Ivaninom radu više možete saznati na web stranici: http://www.snagabilja.hr/, a Ivorov tijek misli pratiti na http://ivormadzar.com/ kao i na https://bluelotushuahin.com/classes/.

U četiri slijeda jela upoznat će te se s autohtonom “Thai” kuhinjom i različitim tehnikama kuhanja, naučiti kako dekorirati svoj tanjur, a ono najvažnije – uživati u okusima jela koje će te samostalno pripremati.

Pripremamo:

  1. Tom Yam juhu
  2. Tajlandske gyoze s dva punjenja
  3. Pad Thai
  4. Desert iznenađenja

*Na radionicima koristimo isključivo namirnice biljnog porijekla.

*Prijave i uplate je potrebno izvršiti najkasnije dva dana prije početka.

  1. termin radionice 26.05.2018. (prijave do 24.05.)
  2. termin radionice 14.06. 2018. (prijave do 12.06.)

Cijena kulinarske radionice iznosi 250 kn, a uključuje: knjižicu s receptima, piće dobrodošlice, sve namirnice i desert iznenađenja.

 

250,00 kn

Karipska kuhinja, 24. svibnja 2018.

Ako ste spremni naučiti nešto novo, isprobati nove okuse i uživati uz hranu i druženje,  pridružite nam se na našim radionicama u ciklusu „Okusi Latinske Amerike“. Naučit ćete nešto o povijesti Južne Amerike, o namirnicama koje dolaze iz tog podneblja te kuhati uglavnom tradicionalna jela, a pokušat ćemo Vas inspirirati da to radite uživajući i slijedeći svoju inspiraciju potaknutu živahnom južnoameričkom atmosferom. Kuhamo u skupinama – ne većim od 4 u timu.

Domaćin je Ricardo Luque –  Venezuelanac, glazbenik i kuhar – kuhar ne po profesiji već po umijeću i umjetničkom doživljaju kojim pristupa hrani i kuhanju.

Večera i koktel su uključeni u cijenu radionice!

Na meniju je crni grah s rižom, mofongo s umakom od kozica (jelo od platana), jamajkanska salata od kupusa i malibu koktel.

Podaci za prijavu:

Molimo prijavite se na e-mail: info@luisa.hr, putem fb messangera ili telefonom – 091/576-2817.

Cijena: 220 kn (večera je uključena). Podaci za uplatu: HR 2224020061100764459, 1-2018, model HR00.

Organizator: Luisa d.o.o., Mrkšina 13a, 10020 Zagreb, OIB 67006868901 (fb Arepa Hrvatska).

220,00 kn

Sushi radionica, 28. ožujka 2018.

Oduvijek ste htjeli naučiti pripremati sushi ili vam još malo nedostaje da budete pravi sushi majstor? Pridružite nam se na radionici izrade sushija i otkrijte sve trikove ovog popularnog jela!

Vrhunski sushi majstor Manzoku sushi bara, Marin Čukman, s dugogodišnjim inozemnim iskustvom, donosi vam dašak Japana!

Uz teoretski dio, isprobat ćete razne vrste sushija (japansku i američku verziju), naučiti pripremati namirnice za sushi, pravilno kuhati rižu, filetirati ribu i rezati ribu za rolice. Nakon toga slijedi izrada i rolanje te rezanje sushija te jedenje sushija štapićima!

Svaki polaznik dobiva bogati poklon by Asian Cash & Carry i diplomu!

220,00 kn

Francuska večer, 23. svibnja 2018.

Francuska je zemlja gurmana i najpoznatije svjetske kuhinje, a Francuskinje poznate po tome što uživaju u hrani, a ne debljaju se! Kako? Saznajte na večeri francuske kuhinje i hedonizma! Radionicu će voditi Ivana Peric Rabhi, koja više od 10 godina živi na relaciji Zagreb – Pariz, a svoju strast prema francuskoj kuhinji dijeli u obliku bloga Francuski začin na hrvatski način. Svi ljubitelji francuske kuhinje doći će na svoje s Ivaninim savjetima kako pripremiti francuska jela na jednostavan način koristeći dostupne hrvatske proizvode iz Priroda & DRUŠTVO. Pripremat ćemo poznata francuska jela (bez brige, naučit ćemo i kako se pravilno izgovaraju): 1. Grisini i šampanjac dobrodošlice 2. Salata od endivije 3. Hachis parmentier 4. Fondant au chocolat Sva jela uparit ćemo s francuskim vinima, a polaznici na kraju radionice dobivaju poklončiće i diplome!

200,00 kn

Tajna savršene pizze, 14. ožujka 2018.

Provjerite zašto je radionica pizze naša najpopularnija radionica i dođite na pizza night!

Naučite doma pripremati pizzu kao pizza majstor uz legendarnog Dalibor Rajković Stric koji mijesi tijesto već skoro 20 godina u renomiranim pizzerijama te zadnjih 5 godina vodi Duksu.

Čeka vas zanimljivi teorijski dio na kojem ćete naučiti sve o povijesti i stilovima pizze, vrstama tijesta, odabiru kvalitetnih sastojaka, razlike između napoletane i romane… Ne sumnjamo da ćete ogladnjeti, stoga slijedi praktični dio na kojem pozornost posvećujemo izradi tankog i debelog tijesta, a zatim slažemo razne vrste pizza koristeći mozzarellu, kuhanu šunku, gljive, bosiljak, tunu, masline…
Garantiramo da će uz Stričeve trikove, vaša domaća pizza svaki put ispasti vrhunski baš kao iz pizzerije, i to bez krušne peći!

Sve ćemo zaliti Agropošta sokovima i craft pivom iz Zmajska pivovara, a dobit ćete i poklon od Zdravo za gotovo u eko buba-mara.net vrećicama te diplomu!

Cijena radionice iznosi 150 kn.

150,00 kn

Francuska večer, 22. veljače 2018.

Francuska je zemlja gurmana i najpoznatije svjetske kuhinje, a Francuskinje poznate po tome što uživaju u hrani, a ne debljaju se! Kako? Saznajte na večeri francuske kuhinje i hedonizma!

Radionicu će voditi Ivana Peric Rabhi, koja više od 10 godina živi na relaciji Zagreb – Pariz, a svoju strast prema francuskoj kuhinji dijeli u obliku bloga Francuski začin na hrvatski način. Svi ljubitelji francuske kuhinje doći će na svoje s Ivaninim savjetima kako pripremiti francuska jela na jednostavan način koristeći dostupne hrvatske proizvode. Pripremat ćemo poznata francuska jela (bez brige, naučit ćemo i kako se pravilno izgovaraju):

1. Chevre chaud – toplo predjelo od sira
2. Ratatouille – specijalitet od povrća
3. Janjeći koteleti – glavno jelo pečeno na gril tavi
4. Creme brulee – klasični francuski desert kojeg ćemo naučiti karamelizirati bez brenera

Sva jela uparit ćemo s francuskim vinima, a polaznici na kraju radionice dobivaju poklončiće i diplome!

Cijena radionice iznosi 200 kn.

220,00 kn
×
×

Cart