Trenutno pregledavate Kremasti namaz od kestena, gljiva i dimljenog tofua

    Kremasti namaz od kestena, gljiva i dimljenog tofua

    image_pdfimage_print

    namaz od kestena, pašteta od kestena, gljiva i tofua

    Nema boljeg izraza jeseni od kestena! No, kad se izguštamo svježe pečenih kestena, na red mogu doći i druge kestenaste kreacije (koje nisu nužno kesten pire).

    Donosimo stoga super ideju za jesen na tanjuru u obliku finog, kremastog namaza od kestena.

    Za pripremu će vam biti potrebni ovi sastojci:

    80 g kuhanih/pečenih, oguljenih kestena
    150 g gljiva (šampinjoni, bukovače ili po želji)
    120 g dimljenog tofua
    3 češnja češnjaka
    4 žlice maslinovog ulja
    1 žličica jabučnog octa
    4 žlice vode
    Sol i papar po ukusu
    1. Na malo ulja popržite češnjak, gljive i tofu dok gljive ne omekšaju (oko 8–9 minuta).
    2. Dodajte kuhane kestene i kratko propirjajte još 3 minute.
    3. Sve ubacite u blender (znate da je Vitamix najbolji izbor), dodajte ostatak ulja, vodu, sol i papar te miksajte dok ne postane savršeno kremasto.
    4. Spremite u staklenku i čuvajte u hladnjaku do 4 dana (ako toliko izdrži 😋).
    Poslužite s tostom, kiselim krastavcima ili tankim ploškicama gljiva za dekoraciju.
    💚 Zdrav, proteinski i jesenski namaz koji nestane u trenu!
    Uzdravlje nam svima i uživajte u jeseni!
    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica