Facebook Pixel code
Kada se sljube bakalar, pire od koromača i riža od cvjetače

Kada se sljube bakalar, pire od koromača i riža od cvjetače

Kada se sljube bakalar, pire koromača i riža od cvjetače, dobije se savršeni obrok – vrlo jednostavan, a tako ekskluzivan. Oduševite svoje najdraže, a posebno svoje nepce! 🙂

1. Fennel Purée (pire od koromača)

SASTOJCI
2 žličice maslinovog ulja
2 lukovice koromača, narezane
1 stabljika (100 g) celera, narezana na kockice
2 češnja češnjaka, oguljena
1 žličica kapara
korica 1 limuna
1¼ šalice (35 g) špinata

PRIPREMA
Za pire od koromača, zagrijte maslinovo ulje u maloj tavi na srednjoj vatri.
Dodajte komorač, celer, češnjak i pirjajte dok ne omekša.
Povrće prekrijte vodom i ostavite pirjati 10 minuta.
Ocijedite povrće, zadržavajući tekućinu za kasniju upotrebu.
Stavite povrće u Vitamix posudu s kaparima, limunovom koricom, špinatom i par žlica vode od kuhanja.
Odaberite brzinu 1, pokrenite stroj i polako povećavajte brzinu do najveće brzine.
Blendajte 1 minutu.

Stavite u posudu i držite na toplom za kasniju upotrebu.

2. Riža od cvjetače

SASTOJCI
1 glavica cvjetače, narezana na cvjetove
1 žlica maslinovog ulja
sok od ½ limuna
sjeckano svježe začinsko bilje po ukusu

PRIPREMA
Stavite u Vitamix posudu nekoliko cvjetova cvjetače.
Odaberite varijablu 5 i pulsirajte 2 do 3 puta ili dok ne dobijete fine mrvice.
Stavite u zdjelu i ponavljajte dok se cijela cvjetača ne nasjecka.
Ne dodajte previše cvjetače odjednom jer će to rezultirati neravnim komadima.

U velikoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri, dodajte cvjetaču i kuhajte oko 5 minuta. Dodajte svježe začinsko bilje i začinite solju, paprom i limunovim sokom.

3. Bakalar

SASTOJCI
4 komada (720 g) bakalara
⅛ žličica soli
⅛ žličica mljevenog crnog papra
1 žličica maslinovog ulja

PRIPREMA
Stavite bakalar na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, premažite maslinovim uljem i začinite solju i paprom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 ° C 10 do 12 minuta.

Poslužite na sljedeći način:
1. žlicu pirea stavite u sredinu tanjura,
2. dodajte žlicu riže,
3. na vrh stavite pečeni bakalar.

bakalar, koromač, komorač, pire koromača, riža od cvjetače, recept

Napomena: ako vam bakalar nije dostupan, možete ga zamijeniti oslićem.

U slast! 🙂

Odgovori

×

Košarica