Kad ti frendica dolazi na kavu poslije posla ili Brusketi s rajčicom i avokadom te tapenadom od maslina – Dan 25.

Kad ti frendica dolazi na kavu poslije posla ili Brusketi s rajčicom i avokadom te tapenadom od maslina – Dan 25.

 

Ovi brusketi idealno su rješenje za brzo jelo, posebno kada ti dolazi netko u posjet ravno s posla pa imaš potrebu nahraniti radnog čovjeka, ali baš nemaš vremena za pretjerivanje. Šalu na stranu, ovi brusketi su jako ukusni, jer su spoj zanimljive kombinacije namirnica. Zasitni su zbog kruha i tapenade, a istovremeno svježi zbog rajčice i avokada. Bilo kako bilo, uživala sam u pripremi kao i u kušanju. 😛

Slijede vam zapravo dva recepta. Osim što bruskete možete napraviti i kada nemate spremnu tapenadu, istu tu tapenadu možete koristiti i za druge svrhe, osim za bruskete. Ako napravite veću količinu, uvijek je možete čuvati u hladnjaku i koristiti kao namaz za doručak ili međuobrok. Zato, pozor! Recept slijedi!

BRUSKETI S RAJČICOM I AVOKADOM TE TAPENADOM OD MASLINA

2 žlice maslinovog ulja i još malo za politi
1 češanj češnjaka
6 debljih šnita ciabatte ili bilo kojeg drugog finog kruha
1 zreli avokado, narezan po dužini na trakice
1 žlica svježeg limunovog soka
2 zrele rajčice, bez sjemenki i narezane na trakice
svježi bosiljak
200 g buffalo mozzarelle, istrgane na komadiće

TAPENADA
70 g crnih maslina bez koštica, ocijeđenih
3 žlice paste od sušenih rajčica
1 žličica meda
1,5 žličica bijelog octa

  1. Sve sastojke za tapenadu smiksajte u multipraktiku. Začinite solju i paprom. Ostavite sa strane. 
  2. Zagrijte gril tavu dok ne postane jako vruća. 
  3. Pomiješajte ulje i češnjak. Premažite kriške kruha i pržite ih na tavi 2 minute sa svake strane, dok ne postanu smeđe i hrskave. 
  4. Maknite s vatre i namažite tapenadom. 
  5. Pomiješajte avokado s limunovim sokom te ga posložite po kruhu. Za njim složite trake rajčice, bosiljak i mozzarellu. Dobro začinite. 
  6. Pokapajte uljem prije serviranja i ukrasite cijelim listićima bosiljka. 

Napomena: 

Tapenadu možete koristiti i kupovnu, iako domaća može biti puno finija. Ako ipak odlučite sami je napraviti, napravite veću količinu pa je možete koristiti kao namaz kad god poželite.

 

Odgovori

×

Košarica