Facebook Pixel code
Trenutno pregledavate 100 mogućnosti, a jedan dehidrator ili kako izraditi krekere za kućne ljubimce

100 mogućnosti, a jedan dehidrator ili kako izraditi krekere za kućne ljubimce

Zašto dehidrator?

Dehidrator je neophodan kuhinjski uređaj ako su vam sirove namirnice osnova prehrane ili će to tek postati. Ako proizvodite svoju hranu i tražite savršen način njenog dugoročnog konzerviranja. Svi koji planiraju dehidrirati veće količine voća, povrća ili začinskog bilja, uzet će dehidrator u obzir. Zamislite da imate dehidrator u ruci koji može sušiti sve što vam padne na pamet. To je kao da opisujemo Wartmann ili Excalibur dehidratore! Jedan dehidrator, a 100 mogućnosti koje mogu obogatiti vaš jelovnik. Omogućuje vam zdrav način pripreme hrane raznolikih tekstura, koncentriranih okusa i dugoročnog pohranjivanja.

Neograničenu kreativnost vlastitih jela možete iskoristiti kroz različite mogućnosti dehidriranja namirnica:

  • voće i povrće – hranjivo i visokoenergetsko (zimnice, kore, krekeri, palačinke od voćnih i povrtnih kaša, krekeri za ljubimce od jabuke i cimeta ili drugih okusa)
  • bilje i domaći začini – čajevi i začini od ekološki uzgojenih biljaka, povrtni začini za juhu ili salate
  • meso – sušena teletina, sušeno meso od divljači, peradi, sve ribe (osim soma, skuše, barbuna, lososa, morskog psa, tune i belice), krekeri za ljubimce
  • orašasti plodovi – sve vrste, a dobar su izvor proteina i esencijalnih hranjivih masti
  • tjestenina – svježe trake domaće tjestenine
  • hrskavi krekeri, kolači i žitarice – oživite odstajale krekere, čips, kolače i žitarice; napravite energetske pločice od zobi, meda, dehidriranih jaja i brusnice
  • dizanje kruha – iskoristite uvijek dostupan i topao prostor za brzo dizanje tijesta
  • mliječni proizvodi – mlijeko, jogurt, svježi, polutvrdi i tvrdi sir
  • fotografije – tiskane na papiru od smole, pritisnute ravnom površinom
  • cvjetni mirisi – latice omiljenog cvijeća za osvježenje prostora

Poigrajte se s namirnicama jer s malo kreativnosti i znanja možete osmisliti mnoštvo kreacija sirovih delikatesa te s vlastitim receptima otkriti i niz drugih mogućnosti.

 

Dahidrator otvara vidike: poslastica za kućne ljubimce

Volim sve životinje, a imam i sreću da sam okružena psima gotovo cijeli život. Smatram ih dijelom obitelji, a pretpostavljam i većina vas. Zato sam odlučila podijeliti s vama recept koji će zasigurno razveseliti vaše drage ljubimce!

Mesni krekeri za pse „Yum-Yum“

SASTOJCI:

  • 1 šalica kuhanog mesa (piletina, puretina, govedina ili slanina; ili mješavina dva mesa)
  • 1 šalica vode
  • 1/2 šalice obične i nemasne zobene kaše
  • 1/2 šalice pšeničnog brašna

PRIPREMA:

  1. Meso narežite na manje komade i stavite u blender (Vitamix)
  2. U blender dodajte oko 1/3 šalice vode (ili više). Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Smjesu prebacite u posudu. Dodajte zobene pahuljice i brašno. Dobro promiješajte.
  4. Kad smjesa postane previše kruta, umijesite je u tijesto, dok se sve dobro ne izmiješa.
  5. Na pobrašnjenu dasku izvaljajte kuglu od tijesta. Debljina smjese neka bude 5-6 mm.
  6. Upotrijebite kalup za izradu krekera kako biste ih oblikovali.
  7. Stavite na podloške koje ste prethodno postavili na ladice dehidratora.
  8. Dehidrirajte 4 do 6 sati na 68℃ (ovisno o smjesi i debljini tijesta).
  9. Uklonite krekere tek kada su potpuno suhi i hrskavi.
  10. Za dužu postojanost krekera, držite ih u hladnjaku, u dobro zatvorenoj posudi.

Za pripremu je dovoljno oko 30 minuta i svakako se pobrinite da u mesu nema puno začina. Zašto biste samo vi uživali u svakojakim čarima dehidratora, zar ne? Dajte da s vama uživaju i vaši ljubimci. I njima jako odgovara dehidrirana hrana, čineći ih još zdravijima i veselijima.

Zajedno s ovim fantastičnim aparatom stvorite mnoštvo zdravih i zanimljivih zalogaja!

Tea Tušup

Odgovori

×

Košarica