Karakteristike i upute

P: Što je posebno u dodatnoj posudi za suhu obradu koja se nudi s Vitamixom 5200?
O: Oštrice prve posude idealne su za preradu "mokre" hrane, kao što su sokovi, juhe i zamrznuti deserti. Druga posuda ima oštrice posebno dizajnirane za mljevenje cijelih žitarica i gnječenja tijesta za kruh. Koja je razlika? Oštrice za mokru obradu tijekom obrade privlače hranu sebi. Oštrice za suhu obradu potiskuju hranu prema gore, čime se djelotvorno obrađuju suhi sastojci ili se miješa ljepljivo tijesto.

P: Kako je moguće da istim uređajem možete kuhati juhe i pripremati zamrznuti sladoled?
O: Tajna pripremanja juhe i zamrznutog deserta u Vitamixu jest u velikoj brzini oštrica! Za ledene deserte, oštrice noževa razbijaju zamrznute sastojke – čime dodatno oslobađaju hladnoću. Prerada u Vitamixu toliko je brza da nema vremena za otapanje pa se tako smjesa sama zamrzava. Kod kuhanja juhe, brzina oštrica stvara toplinu trenjem – što dovodi sastojke do ključanja za samo 4 do 6 minuta.

P: Koja je razlika između uređaja za domaćistvo i profesionalnih uređaja?
O: Profesionalni uređaji dizajnirani su u uglavnom za restorane/barove, gdje se pripremaju samo određena hrana i specifična pića. Profesionalni uređaji imaju jednogodišnje ograničeno jamstvo i upute. Uređaji za domaćistvo namijenjeni su za širok spektar postupaka. Dobivate puno sedmogodišnje jamstvo, knjigu recepata, DVD-prezentaciju o mogućnostima i DVD s uputama za uporabu i održavanje. Svi Vitamixovi uređaji imaju jednak motor s visokim performansama i patentiranim dizajnom oštrice.

 

O uređaju

P: Koje su dimenzije uređaja?
O: Dimenzije su 52 cm visina, 18,5 cm širina, 22,25 cm dubina. Težina je 4,95 kg.

P: Koje su specifikacije motora?
O: Motor je proizveden u Švedskoj, sa snagom od 2 KS, radi na 220 – 140 Volti, 50 Hz, s proizvodnjom od 1.200 Wata. Upravlja se s frekventnim regulatorom brzine, koji omogućuje jednako postizanje snage pri velikomu i malom broju okretaja.
Motor visokih performansi, s kontinuiranim hlađenjem, pokreće oštrice te postiže izvrsne rezultate. Automatsko isključivanje osigurava zaštitu motora od pregrijavanja.Zahvaljujući lagerskom ležištu i niskom trenju, ovaj uređaj je dugotrajan.Kvalitetan i siguran kabel po potrebi se izvlači od 48 cm do 1,8 m. Kućište je otporno na habanje.

P: Što je to što sprečava Vitamix da "pregori", za razliku od drugih blendera?
O: Vitamix ima motor s visokofrenkventnim radijalnim ventilatorom i sustavom za električnu i toplinsku zaštitu, što sprečava preopterećenja i pregrijavanja.

P: Kolika je brzina oštrica?
O: Brzina oštrica je od 18 km/h do 386 km/h. U tome je tajna velike učinkovitosti uređaja te sposobnosti razbijanja čvrste, celulozne stanične strukture namirnica.

P: Čemu služi prekidač za promjenjivu brzinu?
O: Regulator promjene brzine i prekidač za veliku brzinu stvaraju brzinu oštrica od 18 do 386 km/h, što omogućuje širok raspon zadataka za pripremu hrane, uključujući i četiri procesa koje nijedan drugi uređaj ne može izvesti – izradu gustoga soka od cijelog voća, kuhanje juhe, izradu sladoleda i mljevenje zrna.
Jedinstveni regulator za promjenljivu brzinu omogućuje to da Vitamix obavlja 52 kuhinjska postupka bez ikakvih dodataka, usitnjava, melje, miješa, miksa, zamrzava, kuha – i još mnogo toga.

P: Kolika je zapremnina posude?
O: Zapremnina posude je 2 l. Vitamix može obraditi najmanje 150 ml, a najviše do 2 litre.

P: Od kojeg je materijala napravljena posuda i je li sigurna za uporabu?
O: Posuda je načinjena od Eastman Tritan ™ kopoliestera. Kopoliester je, za razliku od plastike, otporan na visoke temperature, ima svojstva stakla i ne ispušta kemikalije.

P: Koliko je dugačak kabel?
O: Vitamix ima kabel dužine 1,8 m i ima određeno mjesto za namatanje neiskorištenog dijela, na skrivenom i zaštićenomu mjestu, pod kućištem motora.

P: Kako mogu prepoznati da je moj uređaj pod jamstvom?
O: Ako nemate potvrdu, obratite se Službi za korisnike na kontaktni broj 099 815 90 50. Molimo, imajte pri ruci serijski broj svojeg Vitamixa.

 

Cijena Vitamixa je niska u usporedbi s bilo kojim drugim uređajem na tržištu, uzimajući u obzir njegove karakteristike, kao i blagodati koje svakodnevno pruža organizmu.

Nemojte zaboraviti da ćete uz Vitamix smanjiti troškove kupnje voća i povrća, dobivajući obradom cijelih plodova veću količinu hrane, bez bacanja hranjivih dijelova.

Nadamo se da će vam ove informacije pomoći pri donošenju obiteljske odluke.